Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

🥝 Pavlovos pyragas (Naujosios Zelandijos receptas)

🧁 Ingredientai:

Morengui:

  • 4 kiaušinių baltymai (geriausia kambario temperatūros)
  • 200 g smulkaus cukraus (idealu – cukraus pudra arba superfine sugar)
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis baltojo acto arba citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)

Papuošimui:

  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 1–2 šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • Švieži vaisiai (pvz., kivis, braškės, pasifloros, mėlynės)

👩‍🍳 Gaminimo eiga:

1. Paruoškite orkaitę:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C (be ventiliatoriaus) arba 100 °C su ventiliatoriumi.
  • Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir pažymėkite apskritimą (apie 18–20 cm skersmens).

2. Išplakite baltymus:

  • Plakite kiaušinių baltymus, kol susidarys standžios putos.
  • Toliau plakdami po truputį berkite cukrų (šaukštas po šaukšto), kol masė taps blizgi ir labai standi.
  • Įmaišykite krakmolą, actą ir vanilės ekstraktą.

3. Suformuokite pyragą:

  • Sukraukite masę į pažymėtą apskritimą ir šaukštu suformuokite norimą formą – dažniausiai kupolo formos.

4. Kepkite:

  • Kepkite 1 valandą 15 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite morengą atvėsti orkaitėje su pravertomis durelėmis. Taip jis nesutrūkinės.

5. Papuoškite:

  • Išplakite grietinėlę su cukrumi.
  • Užtepkite ją ant morengo pagrindo ir papuoškite šviežiais vaisiais.

📝 Patarimai:

  • Naudokite švarius, sausus indus – net mažas riebalų kiekis gali sugadinti baltymų plakimą.
  • Pyragą galima pasigaminti iš anksto (pvz., iš vakaro), o papuošti prieš pat patiekiant.
11

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.