Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

🥞 Lietiniai blynai (apie 12–15 vnt.)

🧾 Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 150 g kvietinių miltų (apie 1 stiklinė)
  • 1 valg. šaukštas cukraus (jei saldūs blynai)
  • 1/4 arbat. šaukštelio druskos
  • 2 valg. šaukštai aliejaus arba ištirpinto sviesto (plius papildomai kepimui)
  • (Nebūtina) 100 ml gazuoto mineralinio vandens – dėl purumo
  • (Pasirinktinai) vanilinis cukrus ar lašelis vanilės ekstrakto – saldiems blynam

👩‍🍳 Paruošimas:

  1. Plakimas:
    • Į dubenį įmušk kiaušinius, suplak su cukrumi ir druska.
    • Įmaišyk pusę pieno ir visus miltus – gerai išplak (kad neliktų gumuliukų).
    • Supilk likusį pieną, aliejų (arba sviestą). Jei naudoji, įpilk ir mineralinio vandens.
    • Palik tešlą „pailsėti“ 15–30 min. (tai leidžia miltams išbrinkti – blynai bus elastingesni).
  2. Kepimas:
    • Įkaitink nelimpančią keptuvę, patepk ją trupučiu aliejaus arba sviesto.
    • Pilk samtį tešlos ir greitai paskirstyk per visą keptuvės paviršių.
    • Kepk ant vidutinės ugnies 1–2 minutes iš vienos pusės, kol kraštai pradės ruduoti.
    • Apversk ir kepk dar ~30 sekundžių.

🥄 Patiekimo idėjos:

Saldūs:

  • Varškės įdaras su razinomis
  • Uogienė, šviežios uogos, plakta grietinėlė
  • Grūdėta varškė + medus + cinamonas
  • Nutella, riešutų sviestas, bananai

Sūrūs:

  • Varškė su krapais ir česnaku
  • Keptas malta mėsa su svogūnais
  • Sūris su špinatais
  • Rūkyta lašiša + grietinėlės sūris

🔁 Patarimai:

  • Jei nori itin plonų lietinių – daryk tešlą šiek tiek skystesnę.
  • Jei nori stipresnio skonio, naudok šlakelį grietinėlės vietoj dalies pieno.
  • Galima kepti iš anksto ir pašildyti orkaitėje ar keptuvėje be riebalų.
16

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.