Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

🦐 Krevetės česnakinio sviesto padaže

📝 Ingredientai:

  • 300–500 g šviežių ar šaldytų krevečių (nuluptų)
  • 3–4 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos arba sutrintos)
  • 50 g sviesto
  • 1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės ar krapai (papuošimui)
  • (nebūtina) – žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių ar čili

👩‍🍳 Paruošimas:

  1. Jei naudojate šaldytas krevetes, atitirpinkite jas, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sviestu ant vidutinės ugnies.
  3. Suberkite česnaką, kepkite apie 30–60 sek., kol pradės skleisti aromatą, bet neapskrus (sudegs – taps kartus).
  4. Sudėkite krevetes. Kepkite 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps rausvos ir iškeps.
  5. Pagardinkite druska, pipirais, galite įspausti šiek tiek citrinos sulčių ir įberti aitriosios paprikos dribsnių, jei mėgstate aštriau.
  6. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

🥖 Patiekite su:

  • Šviežia duona (puikiai tinka padažo sušluostymui)
  • Makaronais, ryžiais ar lengvomis salotomis
12

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.