Koldūnų tešlos ingredientai:
- 500 g miltų
- 1 kiaušinis
- 200 ml vandens
- Žiupsnelis druskos
Įdarui (pagal pasirinkimą):
- 300 g malto mėsos (pvz., kiaulienos, jautienos ar vištienos)
- 1 didelis svogūnas (smulkiai pjaustytas)
- Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
Padažo ingredientai:
- 200 ml grietinėlės (arba majonezo)
- 2-3 šaukštai pomidorų pastos (arba šviežių pomidorų)
- Druska, pipirai
- Šiek tiek česnako (pagal skonį)
- Šviežios žalumynų (petražolių, krapų) pagardinti
Koldūnų paruošimas:
- Tešlos paruošimas: Miltus persijokite į dubenį, įmuškite kiaušinį, pridėkite druskos ir palaipsniui pilkite vandenį. Minkyti tešlą, kol ji taps elastinga ir nebekibs prie rankų. Palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
- Įdaro paruošimas: Sumaišykite maltą mėsą su smulkintais svogūnais, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Gerai išminkykite, kad įdaras būtų vientisas.
- Koldūnų formavimas: Iš tešlos iškočiokite ploną sluoksnį, išpjaukite apskritimus (naudodami stiklinę ar specialų formuoklį). Į kiekvieną apskritimą dėkite po šaukštą įdaro, suvyniokite ir gerai užspauskite kraštus, kad nesusilankstytų.
- Koldūnų virtimas: Užvirkite puodą su pasūdyto vandens. Įdėkite koldūnus ir virkite apie 5-7 minutes, kol jie iškils į paviršių ir taps minkšti. Ištraukite su kiaurasamčiu.
Padažo paruošimas:
- Padažo gamyba: Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite grietinėlę, pomidorų pastą, druską, pipirus ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas sušils.
- Patiekimas: Patiekite koldūnus ant lėkštės, apliekite padažu ir pabarstykite šviežiais žalumynais.
Skanaus!
Koldūnai su padažu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Galite eksperimentuoti su įdarais ir padažais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią kombinaciją!
13