Ingredientai:
- 500 g sprandinės (kiaulienos, jautienos ar kitos pasirinktos)
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2-3 šaukštai aliejaus (arba sviesto)
- Druska, pipirai (pagal skonį)
- 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų (nebūtinai)
- 2-3 skiltelės česnako (nebūtinai)
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių, krapų) kaip garnyras (nebūtinai)
Paruošimo instrukcijos:
- Paruoškite ingredientus: Supjaustykite sprandinę smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus.
- Kepti svogūnus: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, įdėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai ir minkšti.
- Pridėkite sprandinę: Į keptuvę pridėkite supjaustytą sprandinę. Kepti ant didelės ugnies, kol mėsa taps auksinė ir gerai apskrudusi.
- Pridėkite prieskonius: Įmaišykite druską, pipirus, raudonuosius pipirus ir česnaką. Gerai išmaišykite ir sumažinkite ugnį.
- Troškinkite: Troškinkite dar apie 15-20 minučių, kol mėsa bus minkšta ir gerai išvirusi. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek vandens, kad patiekalas nebūtų sausas.
- Patiekimas: Patiekite šiltą, garniruotą šviežiomis žolelėmis. Tinka su bulvių koše, ryžiais ar šviežia salota.
Skanaus!
14