Ingredientai:
Sernienai:
- 500 g varškės (geriausia suvytos)
- 200 g grietinės
- 150 g cukraus (galima derinti pagal skonį)
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 šaukštas citrinos sulčių (pasirinktinai)
- 100 g miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Bruknių padažui:
- 200 g šviežių arba šaldytų bruknių
- 100 g cukraus (arba pagal skonį)
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1/2 puodelio vandens
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo (pasirinktinai, jei norite tirštesnio padažo)
Paruošimo etapas:
1. Sernienos paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
- Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Įberkite miltus ir kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45–50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir viduje bus tvirtas.
2. Bruknių padažo paruošimas:
- Šviežas arba šaldytas bruknes sudėkite į puodą.
- Įpilkite vandens, cukraus ir citrinos sulčių. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bruknės pradės gesti ir išsiskirs sultys, apie 10-15 minučių.
- Jei norite tirštesnio padažo, kukurūzų krakmolą sumaišykite su šiek tiek vandens, kol neliks gumulėlių, ir supilkite į pipirą, maišydami. Virkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
3. Patiekimas:
- Parašytą sernieną supjaustykite gabalėliais ir patiekite su atvėsusiu bruknių padažu.
Skanaus!
11