Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Grikių apkepo su vištiena ir brokoliais receptas

Ingredientai:

  • 200 g grikių
  • 300 g vištienos filė
  • 300 g brokolių
  • 1 cebulių
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml grietinės (arba jogurto)
  • Druska, pipirai, prieskoniai (pagal skonį)
  • 2–3 šaukštai aliejaus kepimui
  • Sūris (nebūtinai, jei norite)

instrukcijos:

  1. Grikių virimas:
    • Grikius gerai nuplaukite, įdėkite į puodą su vandeniu (1:2 santykiu) ir virkite apie 15-20 minučių, kol pasidarys minkšti. Tuomet nusunkti.
  2. Vištienos paruošimas:
    • Vištieną supjaustykite kubeliais. Cebulę ir česnaką smulkiai supjaustykite.
    • Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite cebulę ir česnaką, kepkite, kol cebulė taps skaidri.
    • Pridėkite vištieną ir kepkite iki kol ji bus gerai iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir pageidaujamais prieskoniais.
  3. Brokolių paruošimas:
    • Brokolius išvirkite sūriame vandenyje arba garuose, kol jie bus šiek tiek minkšti (apie 5-7 minutes).
    • Сhronis Belmar?
  4. Sumaišymas:
    • Dideliame dubenyje sumaišykite išvirtus grikius, vištieną, brokolius, kiaušinius, grietinę (arba jogurtą) ir gerai išmaišykite.
  5. Kepimas:
    • Paruoštą masę supilkite į aliejumi teptą kepimo formą. Paviršių galite pabarstyti tarkuotu sūriu, jei naudojate.
    • Kepkite 180°C orkaitėje apie 30-40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir apkepas tvirtas.
  6. Patiekimas:
    • Išimkite iš orkaitės, palaukite kelias minutes ir supjaustykite gabaliukais. Patiekite šiltą.

Skanaus!

20

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.