Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bulviniai blynai su mėsa – tai skanus ir soti patiekalas, populiarus Lietuvoje. Štai klasikinis receptas:

Ingredientai:

Blynams:

  • 1 kg bulvių
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2-3 šaukštai miltų
  • 1 kiaušinis
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Įdarui:

  • 300-400 g mėsos (malta jautiena, kiauliena ar mišri)
  • 1 svogūnas (iš įdaro)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • (Pasirinktinai) prieskoniai, tokie kaip lauro lapas, česnakas ar kiti mėgstami prieskoniai

Gamintojas:

  1. Pasiruoškite įdarą:
    • Kepkite smulkiai supjaustytą svogūną aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
    • Įdėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Kepkite, kol mėsa bus visiškai iškepusi. Atidėkite atvėsti.
  2. Paruoškite bulvinius blynus:
    • Nuskuskite ir sutarkuokite bulves. Geriausia naudoti stambius tarkuoklius.
    • Vandenį, kuris susikaupia tarkuotos bulvės, nupilnykite ir į bulves įmaišykite sutarkuotą svogūną, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Formuokite blynus:
    • Ant kiekvieno blynų gabalėlio dėkite šaukštą mėlynajo įdaro, uždenkite bulvių mase ir suformuokite blynelį.
  4. Kepimas:
    • Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Kiekvieną blynelį dėkite į keptuvę ir kepkite, kol bus auksinės spalvos, po 3-4 minutes kiekvienoje pusėje.
  5. Pateikimas:
    • Kai blyneliai iškepę, juos galima patiekti su grietine arba pomidorų padažu.

Skanaus!

15

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.