Ingredientai:
Blynams:
- 1 kg bulvių
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2-3 šaukštai miltų
- 1 kiaušinis
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Aliejus kepimui
Įdarui:
- 300-400 g mėsos (malta jautiena, kiauliena ar mišri)
- 1 svogūnas (iš įdaro)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- (Pasirinktinai) prieskoniai, tokie kaip lauro lapas, česnakas ar kiti mėgstami prieskoniai
Gamintojas:
- Pasiruoškite įdarą:
- Kepkite smulkiai supjaustytą svogūną aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
- Įdėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Kepkite, kol mėsa bus visiškai iškepusi. Atidėkite atvėsti.
- Paruoškite bulvinius blynus:
- Nuskuskite ir sutarkuokite bulves. Geriausia naudoti stambius tarkuoklius.
- Vandenį, kuris susikaupia tarkuotos bulvės, nupilnykite ir į bulves įmaišykite sutarkuotą svogūną, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Formuokite blynus:
- Ant kiekvieno blynų gabalėlio dėkite šaukštą mėlynajo įdaro, uždenkite bulvių mase ir suformuokite blynelį.
- Kepimas:
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Kiekvieną blynelį dėkite į keptuvę ir kepkite, kol bus auksinės spalvos, po 3-4 minutes kiekvienoje pusėje.
- Pateikimas:
- Kai blyneliai iškepę, juos galima patiekti su grietine arba pomidorų padažu.
Skanaus!
15