Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Klasikinis obuolių pyragas

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 g sviesto (minkšto)
  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 300 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 4–5 obuoliai (rūgštesni – geriau)
  • 2–3 šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • 1 šaukštelis cinamono
  • (nebūtina) sauja razinų arba riešutų

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kepimo formą (apie 24 cm skersmens), išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Pagaminkite tešlą:
    • Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
    • Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami.
    • Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
  3. Paruoškite obuolius:
    • Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.
    • Sumaišykite su cukrumi, cinamonu (ir, jei norite, razinomis/riešutais).
  4. Sluoksniavimas:
    • Į kepimo formą sudėkite apie 2/3 tešlos.
    • Ant viršaus paskleiskite obuolius.
    • Likusią tešlą paskirstykite ant obuolių (galite dėti šaukštais – ji gali būti tiršta).
  5. Kepkite:
    • Kepkite apie 45–55 minutes, kol viršus gražiai parus ir įsmeigus pagaliuką – jis bus sausas.
  6. Atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
6

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.