Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Krevėčių karis su švydrais (cukinijomis)

Ingredientai (2–3 porcijoms):

  • 250–300 g virtų arba žalių krevečių (be lukštų)
  • 1 vidutinio dydžio cukinija (švydras), supjaustyta kubeliais
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1–2 cm imbiero šaknies, tarkuotos
  • 1 valg. š. kario miltelių (arba kario pastos)
  • 200 ml kokosų pieno
  • 1 valg. š. aliejaus (alyvuogių ar kokosų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendros arba petražolių (nebūtina, bet labai tinka)
  • Aitriosios paprikos (nebūtina, jei mėgsti aštriau)
  • Ryžių patiekimui

Gaminimas:

  1. Įkaitink keptuvę ar puodą su aliejumi. Sudėk svogūną, kepk, kol suminkštės.
  2. Įdėk česnaką, imbierą, ir kario miltelius. Kepk maišydamas apie 1 minutę, kol pasklis kvapas.
  3. Sudėk cukiniją (švydrą) ir kepk kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės.
  4. Supilk kokosų pieną, sumažink ugnį ir troškink apie 10–15 min, kol daržovės suminkštės.
  5. Įdėk krevetes ir kaitink dar 2–3 minutes (jei jos jau virtos – tik pašildyk; jei žalios – pavirk, kol iškeps).
  6. Paragauk, pagardink druska, pipirais, jei nori – šlakeliu citrinos sulčių.
  7. Patiek su virtais ryžiais ir pabarstyk kalendra.
6

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.