Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Krevetės česnako sviesto padaže

ngredientai:

  • 500 g krevečių (geriausiai šviežių, bet tiks ir šaldytų)
  • 3 šaukštai sviesto
  • 4-5 skiltelės česnako (smulkiai supjaustytos arba sutarkuotos)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina (sultys ir žievelė)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas smulkintos petražolės (nebūtina, bet labai prideda skonio)
  • 1/2 šaukštelio raudonėlio arba baziliko (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Paruoškite krevetes: Jei naudojate šaldytas krevetes, jas pirmiausia atšildykite. Tada, jei reikia, nulupkite ir išimkite žarnelę.
  2. Kepti krevetes: Į didelį keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir užkaiskite vidutinę ugnį. Sudėkite krevetes ir kepkite apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rožinės ir iškeps. Išimkite krevetes ir atidėkite į šoną.
  3. Sviesto padažas: Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte krevetes, įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti. Tada įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite apie 1 minutę, kol jis pradės skleisti kvapą. Pasirūpinkite, kad česnakas nesudegtų.
  4. Pridėkite skonio: Į keptuvę su česnaku įspauskite citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų ir, jei norite, šiek tiek raudonėlio arba baziliko. Gerai išmaišykite.
  5. Sumaišykite su krevetėmis: Grąžinkite krevetes į keptuvę ir gerai sumaišykite su padažu, kad jos įsigertų į visą skanų česnako sviesto mišinį.
  6. Patiekimas: Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir užlašinkite šiek tiek citrinos žievelės (pasirinktinai). Patiekite su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, su ryžiais, makaronais ar šviežia duona.

Skanaus! 🌿

17

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.