Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

makaronai su malta mėsa ir sūriu

Ingredientai:

  • 300 g makaronų (pvz., fusilli, penne ar spageti)
  • 400 g maltos mėsos (galite pasirinkti jautieną, kiaulieną arba kalakutieną)
  • 1 didelis svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2-3 česnako skiltelės (smulkiai pjaustytos)
  • 400 g konservuotų pomidorų (arba pomidorų koncentrato)
  • 1-2 arb. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. šaukštas džiovinto origano arba baziliko
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 100-150 g tarkuoto sūrio (pvz., mocarelos, Parmesan ar Cheddar)
  • Šviežios petražolės papuošimui (nebūtinai)

Paruošimas:

  1. Paruoškite makaronus: Virdami makaronus, laikykitės instrukcijų ant pakuotės. Sūdyte vandenyje virkite juos iki al dente (t.y. šiek tiek kietoki). Kai išvirsite, nusausinkite ir palikite šiek tiek vandens.
  2. Sudedame maltą mėsą: Tuo tarpu dideliame įkaitintame inde įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol jis taps skaidrus. Pridėkite česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  3. Kepkite mėsą: Įdėkite maltą mėsą į keptuvę, gerai sumaišykite ir kepkite, kol mėsa pasidarys rudai. Tai trunka apie 5–7 minutes.
  4. Pridėkite pomidorų: Į mišinį įpilkite konservuotus pomidorus arba pomidorų pasta. Įberkite džiovintų prieskonių, druskos ir pipirų. Leiskite padažui troškintis apie 10-15 minučių, kol šiek tiek sutirštės.
  5. Sujunkite su makaronais: Į padažą su mėsa įmaišykite virtus makaronus. Jei reikia, pridedama šiek tiek makaronų virimo vandens, kad gautumėte norimą konsistenciją.
  6. Sūrio pridėjimas: Įmaišykite dalį tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite. Likusį sūrį galima pabarstyti viršuje, kad gražiai ištirptų.
  7. Patiekimas: Patiekite karštus, papuoštus šviežiais petražolėmis arba kitais mėgstamais prieskoniais.

Skanaus!

18

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.