Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos (veršienos, jautienos arba vietinės pasirinkimo)
- 1 mažas svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
- 1 puodelis šviežių pomidorų, supjaustytų arba konservuotų pomidorų
- 1 puodelis mocarelos sūrio, tarkuoto
- 1/2 puodelio alyvuogių, supjaustytų (pasirinktinai)
- 1 šaukštas džiovintų italų prieskonių (pvz., bazilikų, oregano)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 puodelis pomidorų padažo (pica)
- 3/4 puodelio traškių picos sausainių trupinių (arba panko)
- Šviežių bazilikų lapelių papuošimui (pasirinktinai)
Paruošimas:
- Paruoškite mėsmalę: Dideliame keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir česnakus, ir kepkite 2-3 minutes, kol svogūnai taps permatomi.
- Pridėkite maltą mėsą: Sudėkite maltą mėsą į keptuvę. Kepkite, kol mėsa pasidarys rusvai auksinė, apie 5-7 minutes. Nukoškite riebalus, jei reikia.
- Daržovės ir prieskoniai: Pridėkite papriką, pomidorus, italų prieskonius, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite į kepimo indą: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Mišinį su mėsa perkelkite į kepimo indą. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažą.
- Sūris ir trupiniai: Ant pomidorų padažo užbarstykite mocarelos sūrį ir, jei norite, picos sausainių trupinius.
- Kepti: Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris taps auksinės spalvos ir burbuliuos.
- Papuoškite: Išėmus iš orkaitės, papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
- Patiekimas: Pjaustykite ir patiekite karštą, su šviežiais salotomis ar duonos riekelėmis.
Skanaus!
20