Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Maltos mėsos apkepas, įkvėptas picos

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (veršienos, jautienos arba vietinės pasirinkimo)
  • 1 mažas svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
  • 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
  • 1 puodelis šviežių pomidorų, supjaustytų arba konservuotų pomidorų
  • 1 puodelis mocarelos sūrio, tarkuoto
  • 1/2 puodelio alyvuogių, supjaustytų (pasirinktinai)
  • 1 šaukštas džiovintų italų prieskonių (pvz., bazilikų, oregano)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 puodelis pomidorų padažo (pica)
  • 3/4 puodelio traškių picos sausainių trupinių (arba panko)
  • Šviežių bazilikų lapelių papuošimui (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Paruoškite mėsmalę: Dideliame keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir česnakus, ir kepkite 2-3 minutes, kol svogūnai taps permatomi.
  2. Pridėkite maltą mėsą: Sudėkite maltą mėsą į keptuvę. Kepkite, kol mėsa pasidarys rusvai auksinė, apie 5-7 minutes. Nukoškite riebalus, jei reikia.
  3. Daržovės ir prieskoniai: Pridėkite papriką, pomidorus, italų prieskonius, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Sudėkite į kepimo indą: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Mišinį su mėsa perkelkite į kepimo indą. Ant viršaus užpilkite pomidorų padažą.
  5. Sūris ir trupiniai: Ant pomidorų padažo užbarstykite mocarelos sūrį ir, jei norite, picos sausainių trupinius.
  6. Kepti: Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris taps auksinės spalvos ir burbuliuos.
  7. Papuoškite: Išėmus iš orkaitės, papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
  8. Patiekimas: Pjaustykite ir patiekite karštą, su šviežiais salotomis ar duonos riekelėmis.

Skanaus!

20

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.