Ingredientai:
- 1 puodelis miltų
- 1 šaukštas cukraus (priklausomai nuo skonio)
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 puodelis pieno (galite naudoti ir augalinį pieną)
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai lydyto sviesto arba aliejaus (plius dar šiek tiek kepimui)
- Uogienė (pagal skonį)
Paruošimas:
- Taurėje sumaišykite sausas sudedamąsias dalis: Miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
- Kitame inde sumaišykite skystas sudedamąsias dalis: Pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą arba aliejų.
- Sujunkite sausas ir skystas sudedamąsias dalis, maišykite, kol masė taps vienalytė (nepermaišykite).
- Kepkite blynus: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus. Supilkite tešlos šaukštą arba pusę puodelio į keptuvę ir kepkite, kol atsiras burbuliukai, tada apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynas bus auksinės spalvos.
- Patiekite: Blynus patiekite karštus su pasirinkta uogiene.
Skanaus!
14