🧁 Ingredientai
Biskvitui:
- 5 dideli kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
- 65 ml aliejaus
- 230 g miltų
- 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
- 385 g saldinto kondensuoto pieno
- 180 g sviesto (82 % riebumo)
- 450 g grietinėlės (36 % riebumo)
- 50 g kokoso drožlių
Sirupui biskvitų sulaistymui:
- 190 ml vandens
- 2 citrinų sultys
- 2 arbat. šaukšteliai cukraus
Papuošimui:
- 30 biskvitinių pirštelių (apie 8 cm ilgio)
- 50 g kokoso drožlių
- Citrinos griežinėlių, šviežių mėtų lapelių, saldainių „Raffaello“
👩🍳 Gaminimo eiga
1. Biskvito paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė taps puri ir padidės apie tris kartus (apie 5 minutes).
- Plakant, plona srovele supilkite aliejų ir dar minutę plakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens formą ir kepkite apie 35 minutes.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias dalis.
2. Kremo paruošimas:
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki vientisos masės.
- Įmaišykite kokoso drožles.
- Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į sviestinę masę.
- Kremą laikykite šaldytuve, kol sluoksniuosite tortą.
3. Sirupo paruošimas:
- Sumaišykite vandenį, citrinų sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.
4. Tortas surinkimas:
- Ant torto padėklo dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir sulaistykite sirupu.
- Aplink biskvitą išdėliokite sirupe pamirkytus biskvitinius pirštelius, plokščiąja puse į vidų.
- Ant biskvito paskleiskite ketvirtadalį kremo.
- Kartokite sluoksniavimą su likusiais biskvitais ir kremu.
- Viršutinį sluoksnį užbaikite kremu.
- Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
- Prieš patiekiant, nuimkite formos bortelius, tortą apjuoskite juostele, viršų apibarstykite kokoso drožlėmis ir papuoškite citrinos griežinėliais, mėtų lapeliais bei saldainiais „Raffaello“.
8