Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminis Raffaello tortas

🧁 Ingredientai

Biskvitui:

  • 5 dideli kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 65 ml aliejaus
  • 230 g miltų
  • 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių

Kremui:

  • 385 g saldinto kondensuoto pieno
  • 180 g sviesto (82 % riebumo)
  • 450 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 50 g kokoso drožlių

Sirupui biskvitų sulaistymui:

  • 190 ml vandens
  • 2 citrinų sultys
  • 2 arbat. šaukšteliai cukraus

Papuošimui:

  • 30 biskvitinių pirštelių (apie 8 cm ilgio)
  • 50 g kokoso drožlių
  • Citrinos griežinėlių, šviežių mėtų lapelių, saldainių „Raffaello“

👩‍🍳 Gaminimo eiga

1. Biskvito paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė taps puri ir padidės apie tris kartus (apie 5 minutes).
  3. Plakant, plona srovele supilkite aliejų ir dar minutę plakite.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
  5. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens formą ir kepkite apie 35 minutes.
  6. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias dalis.

2. Kremo paruošimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite kokoso drožles.
  3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į sviestinę masę.
  4. Kremą laikykite šaldytuve, kol sluoksniuosite tortą.

3. Sirupo paruošimas:

  1. Sumaišykite vandenį, citrinų sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps.

4. Tortas surinkimas:

  1. Ant torto padėklo dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ir sulaistykite sirupu.
  2. Aplink biskvitą išdėliokite sirupe pamirkytus biskvitinius pirštelius, plokščiąja puse į vidų.
  3. Ant biskvito paskleiskite ketvirtadalį kremo.
  4. Kartokite sluoksniavimą su likusiais biskvitais ir kremu.
  5. Viršutinį sluoksnį užbaikite kremu.
  6. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  7. Prieš patiekiant, nuimkite formos bortelius, tortą apjuoskite juostele, viršų apibarstykite kokoso drožlėmis ir papuoškite citrinos griežinėliais, mėtų lapeliais bei saldainiais „Raffaello“.
8

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.