Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Serniena bruknių padaže yra puikus desertas, kuris puikiai tinka tiek vasarą, tiek žiemą. Štai paprastas receptas, kaip jį paruošti:

Ingredientai:

Sernienai:

  • 500 g varškės (geriausia suvytos)
  • 200 g grietinės
  • 150 g cukraus (galima derinti pagal skonį)
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių (pasirinktinai)
  • 100 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Bruknių padažui:

  • 200 g šviežių arba šaldytų bruknių
  • 100 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio vandens
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo (pasirinktinai, jei norite tirštesnio padažo)

Paruošimo etapas:

1. Sernienos paruošimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  • Įberkite miltus ir kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite.
  • Paruoštą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45–50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir viduje bus tvirtas.

2. Bruknių padažo paruošimas:

  • Šviežas arba šaldytas bruknes sudėkite į puodą.
  • Įpilkite vandens, cukraus ir citrinos sulčių. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bruknės pradės gesti ir išsiskirs sultys, apie 10-15 minučių.
  • Jei norite tirštesnio padažo, kukurūzų krakmolą sumaišykite su šiek tiek vandens, kol neliks gumulėlių, ir supilkite į pipirą, maišydami. Virkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  • Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

3. Patiekimas:

  • Parašytą sernieną supjaustykite gabalėliais ir patiekite su atvėsusiu bruknių padažu.

Skanaus!

10

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.