Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausi Buffalo sparneliai

🐔 Buffalo sparneliai

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 valg. šaukštai aliejaus (pvz., saulėgrąžų ar rapsų)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 arbat. šaukštelis česnako miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio paprikos miltelių (nebūtina)

Buffalo padažui:

  • 50 g sviesto
  • 100 ml Frank’s RedHot ar kito aitrios paprikos padažo
  • 1 arbat. šaukštelis obuolių acto arba baltojo acto
  • 1 arbat. šaukštelis medaus arba cukraus (pasirinktinai)

🧀 Mėlynojo sūrio padažas

Ingredientai:

  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (pvz., Roquefort, Gorgonzola)
  • 100 ml grietinėlės arba graikiško jogurto
  • 2 valg. šaukštai majonezo
  • 1 arbat. šaukštelis obuolių acto arba citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 smulkiai kapotas česnako skiltelė (nebūtina)

🔪 Paruošimas:

Sparnelių paruošimas:

  1. Jei reikia, padalink sparnelius į dvi dalis (per sąnarį).
  2. Pagardink juos aliejumi, druska, pipirais, česnako ir paprikos milteliais.
  3. Kepk 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 min., kol gražiai apskrus (arba 20–25 min. karšto oro gruzdintuvėje). Per vidurį laiko apversk.
  4. Tuo metu ištirpink sviestą, sumaišyk su aitrios paprikos padažu, actu ir medumi.
  5. Iškepusius sparnelius iškart sumaišyk su Buffalo padažu dubenyje.

Mėlynojo sūrio padažas:

  1. Sutrink mėlynąjį sūrį šakute.
  2. Sumaišyk jį su jogurtu/grietinėle, majonezu, actu, česnaku, druska ir pipirais.
  3. Palaikyk šaldytuve bent 30 min., kad skoniai susijungtų.

🥕 Patiekimas:

Patiekite sparnelius su mėlynojo sūrio padažu, šalia pridėkite salierų ir morkų juostelių – kaip amerikietiška klasika!

12

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.