Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skirtingais būdais paruoštos austrės

1. Žaliavos (šviežios) austrės

Ingredientai:

  • Šviežios austrės
  • Citrina (skiltelės)
  • Kraškeliai arba acto padažas (pagal skonį)

Paruošimas:

  • Atsargiai atidarykite austres su specialiu aštriu peiliu.
  • Išmeskite galbūt esančią vandeninę druską ir patiekite austres žalias.
  • Patiekite su šviežiomis citrinos skiltelėmis ir, jei norite, šiek tiek kraškelio padažo ar acto.

2. Keptos austrės su česnaku ir sviestu

Ingredientai:

  • 12 šviežių austres
  • 4 šaukštai sviesto
  • 3 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
  • 1 šaukštas petražolių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Citrina (sultys)

Paruošimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Atsargiai atidarykite austres ir palikite jas jų kriauklėse.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite česnaką ir kepkite 1-2 minutes, kol išskleis kvapą.
  • Į sviesto mišinį įberkite smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.
  • Supilkite sviestą su česnaku į austres, kad jos pasidengtų.
  • Patiekite orkaitėje apie 8-10 minučių, kol jos šiek tiek apskrus ir pasidarys švelnios.

3. Grilintos austrės su sūriu

Ingredientai:

  • 12 šviežių austres
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  • Įkaitinkite grilių arba orkaitę iki aukštos temperatūros.
  • Atsargiai atidarykite austres ir palikite jas jų kriauklėse.
  • Į kiekvieną australų kriauklę įdėkite šiek tiek sviesto ir užberkite tarkuotu parmezano sūriu.
  • Grilinkite ar kepkite austres ant karšto grilio 3-5 minutes, kol sūris bus išlydytas ir šiek tiek apskrus.
  • Patiekite su šiek tiek citrinos sulčių ir druska.

4. Austrių troškinys su špinatais ir grietinėlė

Ingredientai:

  • 12 austres
  • 200 g šviežių špinatų
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • 2 šaukštai sviesto
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas tarkuoto parmezano sūrio (pasirinktinai)

Paruošimas:

  • Atsargiai atidarykite austres ir išimkite jų turinį, tačiau palikite jas jų kriauklėse.
  • Į didelę keptuvę įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Įdėkite špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  • Į keptuvę įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų, maišykite ir virkite, kol mišinys sutirštės.
  • Supilkite špinatų ir grietinėlės mišinį į austres, papuoškite šiek tiek parmezano sūriu, jei norite.
  • Patiekite orkaitėje ar keptuvėje apie 5-7 minutes, kol mišinys pradės burbuliuoti ir šiek tiek apskrus.

5. Austrių gratinas

Ingredientai:

  • 12 austres
  • 3 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas miltų
  • 1 puodelis pieno
  • 100 g tarkuoto gruyère sūrio
  • 1 šaukštas petražolių
  • Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Atsargiai atidarykite austres ir palikite jas jų kriauklėse.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite miltus ir maišykite, kol jie iškeps.
  • Lėtai įpilkite pieną, maišydami, kol gausite glotnų padažą.
  • Į padažą įdėkite tarkuoto sūrio ir petražolių, druskos ir pipirų, ir toliau maišykite, kol sūris ištirps.
  • Supilkite padažą ant austres ir kepkite orkaitėje apie 8-10 minučių, kol paviršius bus aukso spalvos ir traškus.

Visi šie būdai puikiai tinka mėgstantiems austrės, nes jie atskleidžia jų subtilų skonį ir gali būti pritaikyti pagal skirtingus skonio pageidavimus. Skanaus!

16

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.