Receptas:
Ingredientai:
- 1 kg jautienos (geriausia sprandinė arba nugarinė)
- 3 vidutinio dydžio svogūnai
- 2 paprikos (raudona ir geltona)
- 2 pomidorai
- 1 nedidelė cukinija
- 200 g fermentinio sūrio (tarkuoto)
- 3-4 šaukštai majonezo arba grietinės
- 2 šaukštai garstyčių
- Druska, pipirai, prieskoniai mėsai
- Šlakelis aliejaus
- Česnakas (nebūtina)
Marinatas mėsai:
- 2 svogūnai (trinti arba supjaustyti)
- 1 šaukštas garstyčių
- 2 šaukštai majonezo arba natūralaus jogurto
- Druska, pipirai, šiek tiek acto arba citrinos sulčių
- Paprika, kmynai, kalendra – pagal skonį
Gaminimas:
- Paruoškite mėsą: Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais (apie 0,5 cm storio), šiek tiek pamuškite. Sudėkite į dubenį su marinatu, išmaišykite ir palikite šaldytuve 3–12 valandų.
- Daržovių paruošimas: Paprikas, pomidorus, cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną – žiedais. Galite šiek tiek apkepti daržoves, kad taptų minkštesnės.
- Sluoksniavimas:
- Paimkite kepimo formą (pvz., duonos kepimo formą arba naudokite iešmus).
- Dėkite mėsos sluoksnį, tada svogūnų, tada daržovių, tada sūrio ir šlakelį majonezo arba grietinės.
- Kartokite, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis – sūris.
- Kepimas:
- Kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60–75 minutes, kol mėsa taps minkšta, o viršus – apskrus.
- Jei kepate iešmuose ant grilio, sluoksniuokite mėsą su daržovėmis ir kepkite sukdami, kol iškeps.
- Pateikimas:
- Patiekite kaip karštą patiekalą su šviežiomis daržovėmis ar bulvėmis.
- Tinka tiek šventiniam, tiek savaitgalio stalui.
18