Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sluoksniuotas jautienos šašlykas „Napoleonas“

Receptas:

Ingredientai:

  • 1 kg jautienos (geriausia sprandinė arba nugarinė)
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2 paprikos (raudona ir geltona)
  • 2 pomidorai
  • 1 nedidelė cukinija
  • 200 g fermentinio sūrio (tarkuoto)
  • 3-4 šaukštai majonezo arba grietinės
  • 2 šaukštai garstyčių
  • Druska, pipirai, prieskoniai mėsai
  • Šlakelis aliejaus
  • Česnakas (nebūtina)

Marinatas mėsai:

  • 2 svogūnai (trinti arba supjaustyti)
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 2 šaukštai majonezo arba natūralaus jogurto
  • Druska, pipirai, šiek tiek acto arba citrinos sulčių
  • Paprika, kmynai, kalendra – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Paruoškite mėsą: Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais (apie 0,5 cm storio), šiek tiek pamuškite. Sudėkite į dubenį su marinatu, išmaišykite ir palikite šaldytuve 3–12 valandų.
  2. Daržovių paruošimas: Paprikas, pomidorus, cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną – žiedais. Galite šiek tiek apkepti daržoves, kad taptų minkštesnės.
  3. Sluoksniavimas:
    • Paimkite kepimo formą (pvz., duonos kepimo formą arba naudokite iešmus).
    • Dėkite mėsos sluoksnį, tada svogūnų, tada daržovių, tada sūrio ir šlakelį majonezo arba grietinės.
    • Kartokite, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis – sūris.
  4. Kepimas:
    • Kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60–75 minutes, kol mėsa taps minkšta, o viršus – apskrus.
    • Jei kepate iešmuose ant grilio, sluoksniuokite mėsą su daržovėmis ir kepkite sukdami, kol iškeps.
  5. Pateikimas:
    • Patiekite kaip karštą patiekalą su šviežiomis daržovėmis ar bulvėmis.
    • Tinka tiek šventiniam, tiek savaitgalio stalui.
18

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.