Ingredientai:
- 500 g malto jautienos (arba kiaulienos)
- 1 didelis svogūnas (didesnėms porcijoms galima naudoti 2)
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 raudona paprika
- 1 žalia paprika
- 1-2 jalapeno (pagal skonį)
- 1 konservuotas pomidoras (apie 400 g)
- 1 konservuotas raudonas pupeles (apie 400 g)
- 1 konservuotas kukurūzai (apie 300 g)
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 2 šaukštai chili miltelių (galimybė pagal skonį)
- 1 arbatinis šaukštelis kumino
- Druska, pipirai pagal skonį
- 4 puodeliai sultinio (vištienos arba daržovių)
- Aliejus kepimui
Paruošimas:
- Paruoškite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, raudoną ir žalią papriką bei jalapeno.
- Kepkite mėsą: Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite maltą mėsą, kol ji pasidarys auksinės spalvos. Druskos ir pipirų pagal skonį.
- Pridėkite daržoves: Į keptuvę su mėsa sudėkite svogūną, česnaką ir paprikas. Kepkite, kol daržovės suminkštės, apie 5-7 minutes.
- Pridėkite prieskonius: Tada pridėkite chili miltelius, kumino ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai padengta prieskoniais.
- Kreipkitės į skysčius: Įpilkite konservuotus pomidorus su sultimis, sultinį bei pupeles ir kukurūzus. Viską gerai sumaišykite.
- Troškinkite: Uždenkite keptuvę ir leiskite troškintis apie 30-45 minutes ant mažos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite.
- Patiekimas: Chili troškinys yra paruoštas! Jį galima patiekti su grietinėle, tarkuotu sūriu, avinžirniais arba ant skrebučio.
Skanaus!
20