Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 150 g tarkuoto sūrio (pvz., mozzarella, cheddar arba parmezanas)
- 2-3 šaukštai aliejaus (olivinis ar kitas)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1-2 šaukštai citrinos sulčių (nebūtinai)
- Prieskoniai pagal skonį (pvz., itališkų žolelių, čiobrelių)
Paruošimas:
- Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais gabaliukais – galbūt galima pasibandyti ir ją suplakti, kad ji būtų vienodesnio storio. Taip ji geriau iškeps.
- Marinavimas (nepobūtinai): Galite vištieną pamarinuoti su druska, pipirais, citrinos sultimis ir prieskoniais apie 30 minučių arba ilgiau. Tai suteiks dar daugiau skonio.
- Kepimas: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Įdėkite marinuotą vištieną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinės spalvos (apie 4-5 minutes iš abiejų pusių).
- Sūrio uždėjimas: Kai vištiena beveik iškepusi, užbarstykite virš jos tarkuotą sūrį. Uždenkite keptuvę ir palaukite, kol sūris ištirps (apie 2-3 minutes).
- Patiekimas: Iškepusį vištienos kepsnį galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar jūsų mėgstama garnyru.
Skanaus!
16