Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

📝 Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė (geriausia krūtinėlė)
  • 200 ml kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 100 g miltų (apie 3/4 stiklinės)
  • 2–3 skiltelės česnako (nebūtina, bet skanu)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio pipirų
  • 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos (arba aštrios – pagal skonį)
  • Aliejus kepimui

🔪 Paruošimas:

  1. Paruošk vištieną:
    • Supjaustyk vištienos filė plonais griežinėliais ar juostelėmis (apie 1 cm storio).
    • Pagardink druska, pipirais ir, jei nori – trupučiu česnako ar kitais mėgstamais prieskoniais.
  2. Pasigamink kefyro tešlą:
    • Į dubenį supilk kefyrą, įmušk kiaušinį, suberk miltus ir prieskonius (druską, papriką, jei nori – česnaką).
    • Gerai išplak, kol masė taps vientisa ir be gumulėlių – konsistencija turėtų būti panaši į lietinių tešlą, bet šiek tiek tirštesnė.
  3. Vištieną pamirkyk tešloje:
    • Sudėk vištieną į tešlą ir palik pasimarinuoti bent 15–30 minučių (gali ir ilgiau, jei turi laiko).
  4. Kepk:
    • Įkaitink keptuvę su aliejumi.
    • Kepk vištienos kepsnelius ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus (po ~3–4 min kiekvienai pusei), kol vištiena pilnai iškeps viduje.

🍽️ Patiekimas:

Patiek su:

  • Šviežiomis daržovėmis
  • Bulvytėmis fri
  • Tzatziki, česnakiniu ar medaus-garstyčių padažu
9

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.